SSSM

surly-drev_1413Helt logiskt förkortas Svenska Mästerskapen i Singlespeed till SSSM. Här kommer snabbgenomgången till de avverkade SSSM.

Hur det hela började

Det hela började i 2001 när jag, eller rättare sagt HammerHead inc. blev inbjuden till SSWCY2K+1 i Storbritannien. När jag kom hem till Sverige började jag fundera över det med en tävling (event) i Sverige. Ett litet stavfel på forumet ledde till att det blev kallade för snigelspeed istället… och det verkar har fastnat… Många visade ett intresse, endast tre stycken dök upp. Efter tävlingen var slut, så cyklade vi hem till mig o drack tea och cookies…

Mikael Tapper vann, och detta var bra eftersom det var Mikael som hade byggt den första singlespeed av en MTB i Sverige redan ett par år tidigare när han jobbade i en cykelbutik. Hojen hette ”Little Duece Coupe” och finns med idag på SSSM-evenemang.  Tvåa var en tjej som hette Eva Roessner, som var också första tjej!

Mikael fick den heliga ölburk som trofé 2001, som sedan har tillbringat flera år i diverse flyttlådor i hans förråd. Han har lovar att lämna över vandringspriset varje år, men verka glömmer det nånstans.

2001

Första gången. Det var tre som dök upp i Trollhättan. Hammer fixade detta. Evenemanget startades mad att Hammer drack upp en burk Mariestads Guld Öl och krossade burken över över sitt huvud.
Mästare: Mikael Tapper, Göteborg
Mästarinna: Eva Roessner
DFL: Hammer

2002

Mikael Tapper kidnappade Nightmare Classic tävlingen i Göteborg. Cykelspecialisten var hemmet för förfesten. Efterfesten gick på O’learys.
Mästare: Per Wikström, Trollhättan.
Läs mer på http://www.singlespeed.se/sssm02/

2003

Eftersom Per Wikström inte genomförde sitt löfte, blev det ingen SSSM anordnade av honom i Trollhättan 2003. Tror att Phil räddade detta med en sista-minuten lösning i Stockholm?

För övriga SSSM, se länkar i högermenyn.

för utväxlingsstörda